Wanneer stook je nu hard of te zacht? In dit geval geldt meten is weten.
Als de temperatuur in het rookkanaal te laag is, dan is er geen schone verbranding en blijven onverbrande deeltjes (roet) achter in de kachelpijp. Dit kan uiteindelijk leiden tot creosoot, een teerachtige aanslag aan de binnenzijde van het rookkanaal. Als dit niet wordt weggehaald door i.v.m. vegen, dan vergroot dit de kans op een schoorsteenbrand.
Stook je te heet, dan bestaat de kans dat je de kachel of het rookkanaal beschadigt. Metalen delen kunnen kromtrekken en sluiten dan niet goed meer op elkaar aan. Daarnaast kan oververhitting een aanleiding van schoorsteenbranden zijn.
Daarnaast is het zonde van stookhout. Je verbruikt meer hout dan nodig.
De thermometer is voorzien een magneetje waardoor deze zo op kachelpijp is te plaatsen.
Plaatsen hem ongeveer 40 cm boven de kachel. Nu weet je precies hoe je stookt. Wel zo'n veilig idee.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen